Novosti
Sisak PDF Print E-mail

BIJELE RUŽE U SPOMEN ŽRTVAMA DJEČJEG LOGORA

Kod spomen obilježja na Dječjem groblju na Viktorovcu, koje nosi ime Park Dijane Budisavljević, na kojem su pokopana djeca žrtve ustaškog logora održana komemoracija i položene bijele ruže i zapaljene voštanice posvećene najmlađim nevinim stradalnicima

opširnije...
 
MILANOVIĆ U GATIMA NA KOMEMORACIJI ŽRTVAMA ČETNIČKO-TALIJANSKOG ZLOČINA PDF Print E-mail

Komemoracijom u Gatima u četvrtak, 1. Listopada obilježena je 78. godišnjica pokolja 96 osoba koji su u tome mjestu i zaleđu Omiša počinile združene snage četnika i talijanske vojske, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je da se mora znati tko je za zločin odgovoran.

opširnije...
 
UKIDANJE IMENA ULICA NAZVANIH PO USTAŠAMA? PDF Print E-mail

Dragana Jeckov, SDSS-ova saborska zastupnica, u srijedu ujutro u slobodnom govoru u Saboru upozorila je na činjenicu da ulice širom Hrvatske i dalje nose imena pripadnika ustaškog pokreta, što je izazvalo burnu reakciju zastupnika s desnog političkog spektra i na kraju rasprave koštalo dvije opomene koje joj je izrekao potpredsjednik Sabora Ante Sanader. Predsjednik Gordan Jandroković je u samoizolaciji zbog koronavirusa.

opširnije...
 
OPSJEDNUTOST JUGOSLAVIJOM PDF Print E-mail

Današnja se Republika Hrvatska odnosi prema svojoj prošlosti kao da je u stanju opsjednutosti Jugoslavijom, a dojam je da i na sam spomen Socijalističke Republike Hrvatske proživljava noćnu moru. Ta obuzetost i mučenje proizlazi iz gole spoznaje i činjenice da je Jugoslavija, odnosno SR Hrvatska, bila daleko i nemjerljivo uspješnija zemlja i bolje društvo s kojom se ovakova Republika Hrvatska kakva je danas ni u čemu ne može mjeriti i uspoređivati. Želeći prikriti tu gorku istinu proglašava se gotovo dogmom, dakle onim što ne treba niti dokazivati, kako je bezvrijedno i nevaljalo vrijeme koje smo živjeli i gradili u Jugoslaviji i SR Hrvatskoj, prije slavnih 90.-tih godina

opširnije...
 
Naslijeđe revolucije PDF Print E-mail

Knjiga Naslijeđe revolucije – Vodič kroz spomen obilježja posvećena Narodnooslobodilačkoj borbi u zaprešićkom kraju autora Maria Šimunkovića rezultat je istraživanja spomeničke baštine NOB-a u zaprešićkom kraju.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 195