Govori
Govor u povodu komemoracije: 30.travnja 2016 - LEPOGLAVA - 30.travnja 1945. PDF Print E-mail

Drugarice i drugovi, dame i gospodo, dragi prijatelji,

Danas se prisjećamo strašnih  zločina počinjenih  u ustaškom logoru Lepoglava od 1941. do 1945.godine, u kojima je na tisuće logoraša - antifašista umoreno u teškim mukama, a posebno završnog masakra 30.4.1945. godine.

To su počinile ustaše, teški hrvatski  nacionalisti  koji su prigrlili fašizam, u ime zahvalnosti što su postavljeni na čelo kvislinške NDH, čineći tijekom četvorogodišnje vladavine najstrašnije zločine u ime domoljublja i hrvatstva.

Read more...
 
Pozdravni govor na svečanom obilježavanju 71. obljetnice oslobođenja Splita od fašizma PDF Print E-mail

Poštovani i uvaženi gosti, dame i gospodo, drugarice i drugovi, Danas obilježavamo Dan kada je prije 71 godinu Split oslobođen od naci-fašističke okupatorske vojske i ustaške vlasti.

Read more...
 
Pozdravna riječ gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček na svečanosti u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe PDF Print E-mail

Donosimo pozdravnu riječ gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček na svečanosti u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe, što je održana 22.lipnja 2015. u parku Brezovica, kod Siska.

Read more...
 
Dan mladosti – radosti PDF Print E-mail

U Kumrovcu je 23. svibnja 2015. održana tradicionalna manifestacija Dan mladosti – radosti. U nastavku donosimo govor Stjepana Mesića, predsjednika RH u mandatu 2000 – 2010. i počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH na toj manifestaciji.

Read more...
 
U Pazinu obilježena 70. obljetnica pobjede nad fašizmom i oslobođenja Istre PDF Print E-mail

U Pazinu je 8. svibnja obilježena 70. Obljetnica pobjede nad fašizmom i oslobođenja Istre. U nastavku donosimo izlganje predsjednika Saveza antifašista Istarske županije Tomislava Ravnića na svečanosti koja je održabna u tom povodu u Pazinu

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 11