Govori
Međunarodna suradnja ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba PDF Ispis E-mail

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba nastavlja veoma plodnu i uspješnu međunarodnu suradnju u regiji i sa SUBNOR Srbije u ovoj jubilarnoj 75. obljetnici otpočinjanja organizirane antifašističke oružane borbe naroda ovih prostora.

 

Više...
 
Govor PDF Ispis E-mail

Govor Tomislava Ravnića, potpredsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, na svečanoj zajedničkoj sjednici Skupštine Istarske županije u povodu Dana Istarske županije i Dana sjećanja RH na istarske povijesne odluke. Govor je održan 23. rujna u Pazinu.

Više...
 
Govor u povodu komemoracije: 30.travnja 2016 - LEPOGLAVA - 30.travnja 1945. PDF Ispis E-mail

Drugarice i drugovi, dame i gospodo, dragi prijatelji,

Danas se prisjećamo strašnih  zločina počinjenih  u ustaškom logoru Lepoglava od 1941. do 1945.godine, u kojima je na tisuće logoraša - antifašista umoreno u teškim mukama, a posebno završnog masakra 30.4.1945. godine.

To su počinile ustaše, teški hrvatski  nacionalisti  koji su prigrlili fašizam, u ime zahvalnosti što su postavljeni na čelo kvislinške NDH, čineći tijekom četvorogodišnje vladavine najstrašnije zločine u ime domoljublja i hrvatstva.

Više...
 
Pozdravni govor na svečanom obilježavanju 71. obljetnice oslobođenja Splita od fašizma PDF Ispis E-mail

Poštovani i uvaženi gosti, dame i gospodo, drugarice i drugovi, Danas obilježavamo Dan kada je prije 71 godinu Split oslobođen od naci-fašističke okupatorske vojske i ustaške vlasti.

Više...
 
Pozdravna riječ gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček na svečanosti u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe PDF Ispis E-mail

Donosimo pozdravnu riječ gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček na svečanosti u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe, što je održana 22.lipnja 2015. u parku Brezovica, kod Siska.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 10