Govori
P O Z I V : ZAVRŠIMO FILM "NEŽELJENA BAŠTINA" - ZAJEDNO SMO JAČI PDF Print E-mail

Spomenici su svjedoci o ljudima i vremenu u kome su nastali. Ali, i uništeni spomenici su svjedoci o ljudima i vremenu u kojemu su spomenici nestali.  Iz spomenika se iščitava povijest čovjeka i društva u kojem živi. Pružaju nam znanje o običajima, religiji, kulturi, ekonomiji, politici,  ratovima, društvenom poretku i vrijednostima. Bez očuvanih spomenika mnogim narodima bi se izgubio svaki trag.

Read more...
 
Povodi PREPAD NA TALIJANSKU GLAZBU PDF Print E-mail

Najuspješniju borbenu akciju u Splitu izvršila je Splitska udarna grupa na talijansku vojnu muziku u Tartaljinoj ulici 9. studenog 1941. godine

Read more...
 
Međunarodna suradnja ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba PDF Print E-mail

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba nastavlja veoma plodnu i uspješnu međunarodnu suradnju u regiji i sa SUBNOR Srbije u ovoj jubilarnoj 75. obljetnici otpočinjanja organizirane antifašističke oružane borbe naroda ovih prostora.

 

Read more...
 
Govor PDF Print E-mail

Govor Tomislava Ravnića, potpredsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, na svečanoj zajedničkoj sjednici Skupštine Istarske županije u povodu Dana Istarske županije i Dana sjećanja RH na istarske povijesne odluke. Govor je održan 23. rujna u Pazinu.

Read more...
 
Govor u povodu komemoracije: 30.travnja 2016 - LEPOGLAVA - 30.travnja 1945. PDF Print E-mail

Drugarice i drugovi, dame i gospodo, dragi prijatelji,

Danas se prisjećamo strašnih  zločina počinjenih  u ustaškom logoru Lepoglava od 1941. do 1945.godine, u kojima je na tisuće logoraša - antifašista umoreno u teškim mukama, a posebno završnog masakra 30.4.1945. godine.

To su počinile ustaše, teški hrvatski  nacionalisti  koji su prigrlili fašizam, u ime zahvalnosti što su postavljeni na čelo kvislinške NDH, čineći tijekom četvorogodišnje vladavine najstrašnije zločine u ime domoljublja i hrvatstva.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 11