Obilježavanje Dana oslobodjenje Grada Osijeka od fašizma PDF Print E-mail

Dana 14.travnja.2015. godine u povodu oslobodjenja Osijeka od fašizma Udruga antifašističkih boraca i antifašista Osijek obilježila je taj značajan događaj polaganjem vijenaca, uz zvuke Tišine, na ploču Kosturnice u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku.

Vijence su položili u ime Osječko- baranjske županije predsjednik Skupštine Antun Kapraljević, u ime Grada Osijeka gradonačelnik Ivica Vrkić, u ime SABA RH Nikola Opačić, u ime SDP-a Osijek, Ignac Antun, u ime Židovske općien Osijek Željko Bajsman, u ime UABA-e Beli Manastir Milan Repac i u ime UABA-e Osijek Blagoje Vujić.

U povodu tog događaja održan je povijesni sat u sklopu kojega je Jovan Nišević govorio o ratnim zbivanjima na području Slavonije i Osijeka.

Na sam dan oslobodjenja Osijek od fašizma izveden je i kulturno umjetnički program prigodnim recitacijama, koje su izveli članovi UABA-e Osijek.

Članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Osijek bili su nazočni i obilježavanju dana oslobodjenja Borova od fašizma 13. travnja .2015. godine. J.N.