Gnjev naroda! PDF Print E-mail

Prosvjed građana Hrvatske protiv grupe hrvatskih ekstremista, održan u subotu, 21.veljače u Zagrebu, pokazao je da narod Hrvatske ne prihvaća antidemokratske, radikalne i ultradesničarske metode rigidne hrvatske desnice.

„Šatoraši“ iz Savske ulice u Zagrebu ispred Ministarstva branitelja, ideološki su isti oni, koji su formirali Stožer za „odbranu Vukovara“, oni koji su u Splitu podigli spomenik ratnom zločincu Rafaelu Bobanu pod krinkom da je to spomenik pripadnicima HSP-a poginulih u Domovinskom ratu, kao i oni, koji su prije dvije godine zapriječili državnom vrhu Hrvatske prolaz do Spomen groblja u Vukovaru.

Njihovi zahtjevi za smjenu zakonito postavljenog ministra Matića i njegovih suradnika, pokazuje koliko su daleko od poštovanja Ustava i zakona Hrvatske. Oni traže poštovanje branitelja, a to poštovanje sami svojim ponašanjem uništavaju neprijavljenim skupom i nezakonitim zahtjevima. Ta grupa želi nametnuti svoj svjetonazor svim građanima Hrvatske, koji nas je u prošlosti sve skupo koštao. Ne kažu da su upravo oni, koji se okupljaju u Savskoj, materijalno zbrinuti, kao što nisu veterani ratova zabrinuti ni u jednoj državi svijeta. Njih nije briga za one brojne građane Hrvatske koji jedva žive, a koji i te kako teško rade da bi se isplatile i njihove mirovine i invalidnine.

Žalosno je to što ta ekstremistička grupa koristi i dio časnih invalida i branitelja, kojima manipulira u korist rigidne opozicijske stranke. Još je žalosnije da ih je podržala i novoizabrana Predsjednica RH, što može djelovati kao da se, umjesto pomirbe, opredjelila za podjele.

Franjo Habulin, predsjednik