Prosvjed Mreži TV PDF Print E-mail

Poštovani! Na vašoj TV postaji 24. ožujka 2014.. gostovao je akademik Ante Stamać koji je, komentirajući zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, iznio niz apsurdnih tvrdnji i neistina, uz punu potporu vaše voditeljice. Osnovna je teza akademika da su svi borci NOR-a bili nepismeni i primitivni, a da je J. B. Tito bio propali šegrt. Teško je shvatiti da javna osoba, koja sebe smatra visokoobrazovanom, može izjaviti takvo što.

 

Ako gospodinu akademiku nije poznato, taj šegrt Tito u II. svjetskom ratu vodio je NOB i u suradnji s antifašističkom koalicijom izborio pobjedu nad školovanim generalima nacističke Njemačke i fašističke Italije. Izborio je povratak otetih i prodanih terirorija Hrvatske. Predvodio je pokret nesvrstanih, koji je u to vrijeme imao ključnu ulogu u očuvanju svjetskog mira.

Interesantno je da je svijet tom „šegrtu“ odao brojna priznanja, a mnoga sveučilišta su ga proglasila počasnim doktorom.

Priče o krvožednim komunistima toliko su zaglupljujuće da ih ne treba ni komentirati.

Ne ulazimo u uređivačku politiku vaše TV postaje, ali ostaje činjenica da sustavno promovirate osobe ekstremne nacionalističke provenijencije.

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH