Rušitelji demokratske Hrvatske! PDF Print E-mail

Vukovar, grad u kojem je tijekom Domovinskog rata stradalo na tisuće ljudi, 18. Studenoga 2013., umijesto da bude mjesto pijeteta, bio je poligonom hrvatskih ekstremista za izazivanje građanskog rata.

Samozvani Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara jasno je pokazao da ne poštuje ni Ustav RH, niti da mi je stalo do interesa hrvatskoga naroda. Članovi stožera pokazali su tko stvarno povlači konce scenarija za rušenje demokratske Hrvatske.

Valja znati da su idejni začetnici tih bukača neki od katoličkih biskupa koje hrvatska država i aktualni nositelji vlasti obilno financiraju. Podsjetimo se izjave biskupa Košića koji je aktualnu vlast nazvao nenarodnom, a pomoćni biskup Pozaić tu je vlast nazvao zločinačkom. Temeljni je kreator takve ideologije sadašnja Hrvatska demokratska zajednica. Ona, kad već ne može legalnim putem ranije doći na vlast, niti sakriti kriminalnu aktivnost svoga bivšeg rukovodstva, koristi razne ekstremiste i klerikalne grupe i pojedince koji za njen račun obavljaju prljave poslove. To je razvidno kroz prikupljanje potpisa za referendum o obitelji iako je to pitanje već riješeno Zakonom. Razvidno je to i iz skandaloznog ponašanja tih „branitelja hrvatskoga Vukovara“ koji su spriječili predstavnike legitimne vlasti RH da na dostojan način odaju počast poginulima i stradalim braniteljima Vukovara. Dio odgovornosti snose i sredstva javnog priopćavanja, a osobito pojedine TV postaje koje aktivnostima raznih ekstremista pridaju nezasluženu im pažnju.

Cilj akcije tih ekstremista jeste, s jedne strane poništiti Ustav Rh izazivanjem incidenata i dovesti do rušenja aktualne vlasti, a s druge na taj način dodatno smanjiti broj Srba u Hrvatskoj.

Žalosna je i činjenica da su svi ti samozvanci obilno financirani iz proračuna Republike Hrvatske. Ti rušitelji zanemaruju činjenicu da svijet prati i sve što se u hrvatskoj dešava, što svakako utječe i na moguće investitore. Ti isti rušitelji traže da im primanja budu što veća, a s druge strane čine baš sve da se ta primanja svima smanje.

Nakon tog krajnje skandaloznog ponašanja desnice u Vukovaru, nadamo se da je sada svakom slobodoumnom i demokratskom građaninu Hrvatske jasno tko želi, boreći se za vlast, dokinuti demokratsku i višestranačku Hrvatsku.

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Udruga Zagrebački branitelji Vukovara