U Kumrovcu obilježena 32. godišnjica Titove smrti PDF Print E-mail
Friday, 04 May 2012 17:46
Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik Povećaj U Kumrovcu obilježena 32. godišnjica Titove smrti
 
Uz zvuk vatrogasnih sirena, danas u 15.05 sati pokraj Titove rodne u Kumrovcu obilježena je 32. godišnjica Titove smrti.
 
Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik.
 
Vijenac je u ime Krapinsko-zagorske županije položila i zagorska županica Sanja Borovčak i predsjednik zagorske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepan Pavliša, delegacija SABA Hrvatske na čelu s Ratkom Maričićem, delegacija Društava Josip Broz Tito, Kumrovca, političkih stranaka, Titovi suborci. S kapom i petokrakom na čelu Titu se poklonio i stopostotni invalid Domovinskog rata, Zabočanin Ivan Kukolja.
 
– Od prvog dana bio sam pripadnik Prve gardijske brigade – Tigrova, ranjen sam 1991, a u Kumrovcu sam svake godine od 1993. godine i to zato što mislim da smo se Tito i ja borili za istu stvar – protiv onih koji su došli na našu grudu i htjeli nas pokoriti – fašista i četnika te ustaša koji su rasprodavali Hrvatsku. Dok je Tito bio živ, ljepše se živjelo i ma što netko mislio, bilo je više demokracije nego sada. Zato sam i danas ovdje, rekao je Kukolja.