Pismo zastupniku Duji Marasoviću PDF Print E-mail
Poštovani, nedavno ste objelodanili javnosti da, ako netko od građana ima potrebu, da Vam se može obratiti pismeno i da će te rado odgovoriti ili ga pozvati na razgovor, uz kavu.
 
Kada je tako, eto naš Duje, ja odlučih da napišem ovo pismo. Povod nije banalan, već Vaš kompleksni izričaj, na nedavnoj sjednici Sabora RH, u povodu izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, koji sadrži: „Što se mene tiče ravnatelj škole može biti Karl Marx. Djeca uče osakaćenu istinu… Novim generacijama treba omogućiti da saznaju, da su partizani napravili mnoge zločine. Tita proglasimo ratnim zločincem. Dalmacija je reintegrirana iz NDH u Hrvatsku i prije dolaska partizana. Prema tome, drug Tito nije vratio Dalmaciju pod hrvatsku jurisdikciju, nego su NDH i Pavelić…“
 
Što Vam na sve to napisati? No, ipak, postoji potreba, pa ću ja ovako:
 
- Ako ravnatelj škola bi mogao biti Karl Marx, onda bi ravnatelj bolnica mogao biti Fridrich Engels, poznati filozof, uz Karla Marxa.
 
- Istina je da naša djeca uče osakaćenu istinu, koja nije dar Božji, već Hadezeovski „kinezizam“, prepun na svakom koraku: uništavanja, devastiranja, brisanja više tisuća spomena na antifašizam Hrvatske, osobito na području Dalmacije. Sadržaji u udžbenicima nisu samo osakatili istinu, nego su poraženog proglasili pobjednikom, a pobjednika poraženim. Ako novim generacijama još nešto treba reći više od učinjenog, onda bi to bilo prestrašno.
 
- Partizani i NOVH su ubijali pripadnike vlasti i OS okupatora i domaćih slugu. Više iz nužde, a bilo je i osvete, a uzor su imali u neprijatelju. Njihovo je ubijanje zločin, nema spora, ali u ime hrvatskog rodoljublja i hrvatske slobode, kao što su to, prije njih činili njihovi preci kroz 13 stoljeća postojanja Hrvatske i Hrvata.
 
- Tito zločinac ma gdje Vam je pamet?! Da je kojim slučajem imao dalekometne rakete, „rojovsko“ teško bombardersko zrakoplovstvo i atomsku bombu, pa s tim tukao neprijateljske snage i njihove gradove, vjerojatno bi tražili da se proglasi monstrumom. Svijet, za razliku od balkanizma, sve što je imao reći i pokazati, učinio je to na Dan sahrane, čineći ga vječnim idolom svijeta, na opću žalost ustaštvu i četništvu koja još ruju zdrava tkiva Srbije i Hrvatske.
 
- Da su NDH i Pavelić Dalmaciju vratili u hrvatsku jurisdikciju je izvan svake pameti. Dalmaciju kakvu imamo danas je djelo dalmatinskih partizana i NOV, te njenih NOO. Ne pišući pisma ili kojekakve ugovore, nego prolijevajući krv i dajući živote najboljih sinova i kćeri, uz brojne civilne žrtve. Dalmacija je dala 110.000 boraca s oružjem u ruci, a poginulo ih je oko 18.500, a civilnih žrtava je bilo preko 40.000. Njima i mnogo čemu drugom za slobodu Hrvatske pretpostavljati NDH i najveću nesreću hrvatskog roda, Poglavnika Antu Pavelića je da bi se postidio i sam Pavelić. Često jadikujete kako ste, zbog hrvatske stvari, izbačeni iz Doma. Da ste doživjeli, da ne možete biti pitomac Vojne pomorske akademije i da ste optuženi da ste radili protiv interesa JNA, kao ja, mogu zamisliti, kakav bi bio Vaš urlik danas. Ipak, sve to me nije obeshrabrilo, već još više motiviralo u radu za bolju budućnost, ne stideći se svoje istinske nacionalne povijesti. Dragovoljac sam domovinskog rata, a oba sina su nosili odore HB. Vi danas imate toliko, da Vam je teško popisati. A, ja i meni slični, toliko imamo da preživljavamo, jer nisam želio biti dio ničije političke opcije, zbog čega jesam tu, gdje jesam. Ali sam slobodan, a to nema cijenu!
 
S poštovanjem,
 
Split, 15. veljače 2012.g.
Krešimir Sršen, prof.