Podrška Saveza antifašista Istarske županije Predsjedniku RH PDF Print E-mail

Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću

 

Poštovani

Vaš nadasve ispravan, legitiman i očekivan stav o zaštiti Ustava Republike Hrvatske i njegovih civiliziranih vrijednosti zaslužuje naše poštovanje. Vjerujemo da ovo naše mišljenje dijeli velika većina naših građana.

Indikativno je da Vaši oponenti koji se često pozivaju na prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, ali selektivno prema potrebi zanemaruju i skrivaju činjenicu, da je upravo on napisao odrednice Ustava kojima se samostalna suverena Hrvatska država ograđuje od sluganske fašističke tvorevine NDH, s razumnom sviješću, kao učesniku NOB-e, koliko su zla fašizam i njegovi sateliti nanijeli čovječanstvu.

Poznata je činjenica da predsjednik Tuđman nije dozvoljavao HOS-u da se kite ustaškim obilježjima jedinice HV u Domovinskom ratu.

Najljepše Vas molimo gosp. Predsjedniče da ustrajete na zaštiti Ustava RH i provedbi svih njegovih odredbi kao i Deklaracije Hrvatskog sabora o antifašizmu koja se još uvijek ne provodi, a dobro je poslužila kao dio legitimacije Hrvatske kod pristupnih pregovora sa EU.

Nije slučajno Dan pobjede nad fašizmom Europska zajednica proglasila danom Europe, čiji smo mi ponosni pripadnici.

Nužno je potrebno zakonom zabraniti neoustašku ikonografiju i njihov rasistički genocidni pozdrav, kako su to napravile napredne demokratske države, a naše društvo graditi na svijetlim principima slobode, jednakosti i socijalne pravednosti, što je u interesu svih naših građana.

 

S osobitim poštovanjem i srdačnim pozdravom.

 

U Puli, 4. svibnja.2020.

Predsjednik

Tomislav Ravnić, v.r.