Priopćenje SABA RH PDF Print E-mail

ZAŠTO NEMA REAKCIJA?

Zaprepašteni smo činjenicom da je u hrvatskoj javnosti, u političkim krugovima i u glavnim medijima osobito, ostao nezabilježen ozbiljni incident što se dogodio kada su pripadnici BBB skupine navijača, ili dio njih, bodreći “Dinamo” na utakmici s “Rijekom” pjevali nešto poput pjesme, što je završavalo pokličem: “Živjela NDH!”

 

A zgroženi smo i ozbiljno zabrinuti činjenicom da apsolutno nitko, a od incidenta je prošlo nekoliko dana, na njega nije ni jednom jedinom riječju reagirao. Dakle, klicanje zločinačkoj ustaškoj tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na javnoj priredbi kojoj su nazočili tisuće ljudi najprije se praktično prešuti, a potom ostaje bez ikakve reakcije.

Smatramo i jedno i drugo krajnje opasnim i nedopustivim. Svako glorificiranje, na bilo kojem mjestu i na bilo koji način, zločinačkog ustaškog režima u demokratskoj Hrvatskoj izgrađenoj i na antifašističkim temeljima, apsolutno je neprihvatljivo I opasno za demokratski razvoj Republike Hrvatske.

Incident u Zagrebu najoštrije osuđujemo i pozivamo sve kojima je stalo do budućnosti Hrvatske da nam se u toj osudi pridruže.

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH