Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
STATUS vojnih umirovljenika bivše države SFRJ u Republici Hrvatskoj PDF Print
Monday, 18 May 2015 17:02

Podružnica Kluba vojnih umirovljenika Zagreb Sindikata umirovljenika Hrvatske uputili su nedavno Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović dopis s informacijom o statusu vojnih umirovljenika bivše SFRJ u RH, uz zamolbu za prijam izaslanstva Podružnice

Read more...
 
Povučena zabrana Društva za istražvanje trostrukog logora Jasenovac PDF Print
Friday, 15 May 2015 20:51

Zagrebački Gradski ured za opću upravu povukao je zabranu Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac i izdao rješenje o registraciji udruge osnovane kako bi se promoviralo tezu da Jasenovac nije bio NDH logor smrti. Na to je Antifašistička liga Republike Hrvatske odlučila reagirati otvorenim pismom ministru Bauku. Pismo donosimo u cijelosti.

Read more...
 
Protest u povodu rehabilitacije vođe četničkog pokreta Draže Mihailovića PDF Print
Thursday, 14 May 2015 18:34

Temeljem vijesti da je Viši sud u Beogradu rehabilitirao vodju četničkog pokreta Dražu Mihailovića molimo vas da objavite priopćenje Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Read more...
 
Središnjom svečanošću u Koncertnoj dvorani V. Lisinski obilježena 70. obljetnica pobjede nad fašizmom PDF Print
Thursday, 14 May 2015 17:15

Svečanom akademijom, održanoj 9. svibnja 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, Vlade i u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obilježena je 70. obljetnica pobjede nad fašizmom.

Read more...
 
Što je antifašizam i tko su partizani ? PDF Print
Wednesday, 13 May 2015 19:29

Poštovani, kao mladi intelektualac, želim Vas pitati nekoliko pitanja koja ćete možda doživjeti kao provokaciju, no ona to nisu, nego želim čuti Vaš stav, kao stranke koja ima suprotno mišljenje:

Read more...
 
Izaslanik SABA RH ne sudjeluje na otkrivanju spomen-obilježja stradalim vojnicima NDH PDF Print
Wednesday, 13 May 2015 17:25

Ivan Fumić, potpredsjednik SABA RH, u ime Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je dopis ministru Predragu Matiću u kojem ga je obavijestio da izaslanik SABA RH neće 15.svibnja sudjelovati na otkrivanju spomen-obilježja „Gračani-Banjaluka“, u Gradu Zagrebu u spomen na 134 žrtve komunističkog režima stradale na tri lokacije u neposrednoj blizini: Banjaluka, Zlodijev breg i Peščenka. Izaslanik SABA RH neće neće, niti bilo kojom drugom prigodom, biti nazočan na otvaranju spomenika ili spomen obilježja ubijenim vojnicima NDH, kao ni onima koji su toj nacističkoj tvorevini služili.

Read more...
 
Predsjednica RH zahvalila se na pozivu na Petrovu goru PDF Print
Wednesday, 13 May 2015 17:20

U povodu obilježavanja 73. obljetnice partizanske akcije proboja na Biljegu (Petrova gora) Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila se na pozivu.

U nastavku donosimo pismo Predsjednice RH.

Read more...
 
Umro Mirko Rodić, najstariji borac sa Sutjeske PDF Print
Tuesday, 12 May 2015 19:04

Dana 11. svibnja.2015 godine, u 102. godini života, umro je u Prijedoru poznati i legendarni anti-naci-fašistički borac NOR-a i najstariji živući borac s Bitke na Sutjesci drug MIRKO RODIĆ, pok. Ilije !

Read more...
 
Sinj: Svečano obilježen Dan pobjede nad fašizmom PDF Print
Tuesday, 12 May 2015 18:59

Svečanom akademijom u Gradskom kinu u Sinju danas je obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Akademiji je prethodilo polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata i Spomen kosturnice poginulim antifašističkim borcima i žrtvama fašističkog terora u parku Đardin.

Read more...
 
U Pazinu obilježena 70. obljetnica pobjede nad fašizmom i oslobođenja Istre PDF Print
Monday, 11 May 2015 17:33

U Pazinu je 8. svibnja obilježena 70. Obljetnica pobjede nad fašizmom i oslobođenja Istre. U nastavku donosimo izlganje predsjednika Saveza antifašista Istarske županije Tomislava Ravnića na svečanosti koja je održabna u tom povodu u Pazinu

Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 94 of 122