Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Vojnić RUSIJA OBNAVLJA PARTIZANSKU BOLNICU NA PETROVOJ GORI PDF Ispis
Nedjelja, 04 Rujan 2016 11:23

Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj sa suradnicima i Franjom Habulinom, predsjednikom i Stjepanom Mesićem, počasnim predsjednikom SABA RH na sastanku sa članovima Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vojnića obećao obnavljanje prve partizanske bolnice u Hrvatskoj i prve u Europi

 

Više...
 
Perjasica OBLJETNICA PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis
Nedjelja, 04 Rujan 2016 11:21

Podno obnovljenog spomenika obilježena jubilarna 75. godišnjica formiranja Perjasičkog partizanskog odreda

Poklonici antifašizma, preživjeli borci i predstavnici lokalnih tijela vlasti, skromnom svečanošću obilježili su 75. obljetnicu osnutka Perjasičkog partizanskog odreda. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno obnovljenog spomenika Perjasičkom odredu i žrtvama fašizma, koji je bio srušen za vrijeme Domovinskog rata. Spomenik je 2013. godine, zahvaljujući i financijskoj potpori Gorana Štroka, bivšeg automobilskog asa, danas uspješnog poduzetnika, čiji je otac Izidor Štrok bio komesar Perjasičkog odreda.

 

Više...
 
Biskupska konferencija i izbori PDF Ispis
Nedjelja, 04 Rujan 2016 11:11

Katolički biskupi su, na svom sastanku krajem kolovoza 2016, raspravljali i o predstojećim izborima. Pozivajući vjernike da svoj glas daju stranci koja se zalaže za vrijednosti koje zastupaju biskupi, te traže daljnje raščišćavanje „komunističkih“ zločina. Time su se biskupi neposredno uključili u izbornu kampanju na strani HDZ-a. Časna iznimka je Dubrovački biskup Mate Uzinić, koji je od svećenika zatražio da ne drže političke propovjedi.

Više...
 
Otvoreno pismo Predsjednici RH gospođi Grabar-Kitarović PDF Ispis
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 23:26

Gospođo Predsjednice,

Odlikovanjem Nikole Štedula, čelnika proustaškog hrvatskog državotvornog pokreta, Vi ste direktno priznali protuustašku ideologiju i ohrabrili razne nacionalne ekstremiste na još destruktivnije djelovanje.

Više...
 
SAVEZ UDRUŽENJA BORACA NOR-a I ANTIFAŠISTA CRNE GORE: UMRO JE ANDRIJA NIKOLIĆ PDF Ispis
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 23:13

Poštovane drugarice i drugovi, dame i gospodo SUBNORA Crne Gore,

Makar smo znali da se pod teretom godina njegov život neumitno gasi, jutrošnja vijest o smrti vašeg dugogodišnjeg predsjednika Andrije Nikolića zatekla nas je i obuzela tugom. Jer je, u beskrajnoj koloni Titovih neustrašivih boraca protiv fašističkih okupatora i za slobodu svetu u partizanskoj NOB-i, otišao preko ponosnog Lovčena i Durmitora u vječnost velikan iz reda veterana  antifašističke koalicije iz Drugog svjetskog rata, osvjedočeni antifašist do zadnje kapi života, neimar rada, prijateljstva i suradnje među ljudima i narodima, iznad svega čestit čovjek, ljudina! Zato smo beskrajno žalosni.

 

Više...
 
Poziv na komemorativni skup PDF Ispis
Srijeda, 24 Kolovoz 2016 12:08

 
nastavak: DOZVOLITE MI ZADOVOLJSTVO ŠTO JE OD MOJE MIROVINE 3.442,11 KUNA OBUSTAVLJENO 68,84 KUNE KAO DODATNI POREZ!! PDF Ispis
Srijeda, 17 Kolovoz 2016 07:46

Ovih dana mi je draga osoba dala kratak tekst u kojem i ovako piše:

„Presretna sam, u svom staračkom izdanju, što mogu i što volim raditi. Za mene je rad, već sam po sebi, naslada, i moj rad meni život znači i usrećuje me.


RAD JE MOJA NAJVEĆA LJUBAV!

Više...
 
DOZVOLITE MI ZADOVOLJSTVO ŠTO JE OD MOJE MIROVINE 3.442,11 KUNA OBUSTAVLJENO 68,84 KUNE KAO DODATNI POREZ!! PDF Ispis
Srijeda, 17 Kolovoz 2016 07:37

Iz banke sam 07.08.2009.g., dobio obavijest o isplati mirovine za 07/2009 i konačno dočekao da postanem sretan platilac poreza na osobna primanja prvi put u životu. Do sada to još nikad nisam platio, a uvijek sam želio postati građanim koji to plaća.

Više...
 
OBLJETNICE KOJE SE PAMTE: Sjećanje na Zubačke Uble PDF Ispis
Nedjelja, 14 Kolovoz 2016 17:42

Sve to što se dogodilo početkom prošlih devedesetih, dakle prije dvadeset pet godina s posljedicama što na žalost traju do današnjih dana, ne može potamniti istinski povijesni značaj dogovora i odluka na Zubačkim Ublima od prije sedamdeset pet godina i istinsku ljepotu zajedništva iskazivanu pedesetak godina poslije

Više...
 
OTVORENO SPOMEN OBILJEŽJE POVODOM 74. OBLJETNICE FORMIRANJA PRVOG KALNIČKOG PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis
Nedjelja, 14 Kolovoz 2016 17:36

U subotu, 30. srpnja, Udruga antifašističkih boraca i antifašista općina i grada Ludbrega organizirala je svečanost povodom 75. obljetnice podizanja ustanka u Hrvatskoj i 74. obljetnice napada na partizansku bolnicu u Stupama, kojom prilikom su ubijeni ranjenici i osoblje bolnice.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 60