Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Prekogranična kulturna suradnja ZLATNICI IZ NARODNOGA JEZIKA PDF Ispis
Srijeda, 21 Lipanj 2017 14:12

U okviru međunarodne, prekogranične suradnje i daljnjeg unapređenja prijateljskih odnosa dubrovačkih antifašista sa Savezom udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore,  u susret državnom prazniku Danu antifašističke borbe, Udruga antifašista Dubrovnik ostvarila je u ponedjeljak, 19. lipnja zanimljiv program književnu večer “U dobrom društvu“. Domaćin večeri bio je dubrovački novinar, publicist i književnik te potpredsjednik Udruge antifašista Dubrovnik Mato Jerinić, a njegov gost, također novinar, publicist i književnik te generalni sekretar SABNORA Crne Gore Dragan Mitov Đurović.

 

Više...
 
74 obljetnica Bitke na Sutjesci OVO SE NE SMIJE ZABORAVITI! PDF Ispis
Srijeda, 21 Lipanj 2017 14:11

Makar je bilo oblačno i prijetila je kiša, ali je par puta tek zarosilo, u subotu 17. lipnja, u Dolini heroja na Tjentištu, u organizaciji SABNOR-a Bosne i Hercegovine, skromno i dostojanstveno obilježena je 74. obljetnica Bitke na Sutjesci, jedne od najznačajnijih u NOB-i i Drugom svjetskom ratu. Obilježavanje godišnjice Bitke na Sutjesci proteklo je u znaku zastava država nastalih raspadom Jugoslavije, ali i onih bivše države, a učesnici su nosili Titove slike, partizanske kape i uniforme. Okupilo se nekoliko tisuća antifašista, poštovatelja sjećanja na epopeju Sutjeske iz BiH, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, koju su predstavljali uglavnom dalmatinski antifašisti iz Splita, Trogira, Makarske, među kojima i po tridesetak iz Ploča i Dubrovnika. Brojni vijenci i buketi cvijeća položeni su na središnju spomen-kosturnicu. Vijenac SABA Republike Hrvatske položio je potpredsjednik Branko Grošeta, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ploča Ivo Karamatić – mlađi, a Udruge antifašista Dubrovnik Petra Ivanišević.

Više...
 
Dubrovnik ANTIFAŠISTI KOD GRADONAČELNIKA PDF Ispis
Srijeda, 21 Lipanj 2017 14:10

Gradonačelnik Mato Franković je čestitao Dan antifašističke borbe dubrovačkim antifašistima i svim građankama i građanima Dubrovnika, naglasivši da je Republika Hrvatska utemeljena na antifašizmu što je činjenica koju poštujemo i koju ćemo čuvati sviđalo se to nekome ili ne

Više...
 
22. LIPNJA - OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE PDF Ispis
Petak, 16 Lipanj 2017 16:31

 

SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA REPUBLIKE HRVATSKE

GRAD SISAK

i

SISAČKO  MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

imaju čast pozvati Vas na svečano obilježavanje

Dana antifašističke borbe

Svečanost će se održati u Šumi Brezovica, kraj Siska, u četvrtak, 22. lipnja 2017,   s početkom u 10,30 sati

Potvrda nazočnosti na:

tel. 044/510 100 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 19. lipnja 2017.


Polaganje cvijeća otpočet će u 10 sati.


Molimo Vas da na Spomenik položite cvjeće, koje će Vam uručiti organizatori , a umjesto troška vijenaca uplatite sredstva za obnovu Spomenika na račun Saveza: HR 3223600001101546344, s naznakom za obnovu Spomenika u Brezovici.

U 10,30 sati otpočinje službeni program, uz izravni prijenos Hrvatske televizije.

 

 

 
OBILJEŽENA 75.OBLJETNICA FORMIRANJA ZAGORSKOG PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis
Petak, 16 Lipanj 2017 15:59

Prekrasnog sunčanog dana u subotu 10.lipnja na Špiranec brijegu iznad slobodarske radničke Bedekovčine svečano je obilježena 75.obljetnica formiranja Prve čete Zagorslkog partizanskog odreda u organizaciji Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Krapinsko-zagorske županije i UABA Bedekovčina i Zabok.

Bila je to  izuzetna svečanost na vrhu brijega, među   suncem okupanim  zagorskim vinogradima  i kletima,  podno velebnog spomenika  podignutog 1976. od naroda općine Zabok za vječni spomen na hrabre partizane Hrvatskog Zagorja i devet narodnih heroja Jugoslavije, od kojih su dvojica iz Poznanovca - Slavko i Marko Mrkoci.

Više...
 
Na zakletvu srpskom kralju Josip Broz i Alojzije Stepinac odgovaraju potpuno suprotno PDF Ispis
Petak, 16 Lipanj 2017 15:47

DOK  STEPINAC SRPSKOG KRALJA LJUBI, JOSIP BROZ GA RUŠI

Kada je Alojzije Stepinac obukavši uniformu srpske vojske na Solunskom frontu kao dobrovoljac, izgovorio riječi zakletve pravoslavnom kralju Srbije: „ ..... zaklinjem se bogom svemogućim, da ću vrhovnom zapovjedniku sve zemaljske oružane sile kralju Srbije Petri I. svagda i u svim prilikama biti vjeran, svom dušom odan i poslušan .... „ nije ni slutio da će upravo zahvaljujući tim riječima zakletve postati nadbiskup zagrebački, te otvoriti vrata blaženstva i možebitne svetosti u okvirima Katoličke Crkve.

Više...
 
U POVODU BITKE NA SUTJESCI PDF Ispis
Petak, 16 Lipanj 2017 15:40

Dana 17. lipnja 2017. godine svečano će se obilježiti 74. obljetnica bitke na Sutjesci u Tjentištu, u organizaciji SUBNOR-a BiH i SUBNOR-a Kantona Sarajevo, s početkom u 12,00 sati.

Više...
 
NEŽELJENA BAŠTINA PDF Ispis
Petak, 16 Lipanj 2017 15:38

"Neželjena baština" je u službenoj konkurenciji festivala "Dani hrvatskog filma" i na programu je 18.6. u 17 sati, kino Tuškanac. Ulaz je besplatan.

 

KINO TUŠKANAC

Tuškanac 1
10000 Zagreb

Trailer: https://vimeo.com/175658673

Više...
 
Molat ZA ZLOČINE U LOGORU – NITKO NIJE ODGOVARAO PDF Ispis
Srijeda, 14 Lipanj 2017 10:27

Prije 75 godina osnovan je u uvali Jaz na otoku Molat logor koji je djelovao sve do kapitulacije Italije. Na Molatu se dogodio strašan zločin za koji nitko nije odgovarao

Više...
 
Bedekovčina ZAGORJE SLIJEDI TEKOVINE ANTIFAŠIZMA PDF Ispis
Srijeda, 14 Lipanj 2017 10:26

U Narodnooslobodilačkom, ali i u Domovinskom ratu, zagorski je narod dao veliki obol – rečeno je, među inim, na Špiranec brijegu na svečanosti u povodu 75. obljetnice formiranja 1. čete i 1. zagorskog partizanskog odreda

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 76