Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Vojnić: PRVI TERITORIJ NA KORDUNU OTKUDA SU OTJERANI OKUPATORI PDF Ispis
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:53

Nizom prigodnih manifestacija na kojima su sudjelovali, među inim, i predsjednik SABA RH Franjo Habulin, visoki dužnosnik Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj Vladimir Poljanov, te predstavnici SDP-a i poklonici antifašizma iz Karlovačke i Zagrebačke županije i Grada Zagreba – obilježena 75. obljetnica prvog oslobođenja općine Vojnić

Više...
 
Činjenice o logorima NDH nitko ne može umanjivati PDF Ispis
Utorak, 24 Siječanj 2017 14:34

Zagreb, 24. siječnja 2017.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH,  koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od  najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti.

U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, koja je prikazana u emisiji Bujica 23. siječnja 2017, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske.

Savez antifašističkih boraca i natifaštista RH

 

 
Međunarodno priznanje Republike Hrvatske 15. Siječnja 1992.godine. - NISU ONI UZALUDNO POGINULI - PDF Ispis
Utorak, 24 Siječanj 2017 13:39

Uvijek su postojala i uvijek će postojati neka dva plemena, dobrovoljni davatelji idiotizma, koji će se igrati graničara, ići u ratove zbog zemlje, a u zemlju zbog ratova.

Ali i da urednici više nikad ne objavljuju na televiziji misao „…poginuti će ih koliko bude trebalo“!

Uvijek sam o plaćama, mirovinama i umirovljenicima iznosio stanja u cjelini o svima, ne izdvajajući branitelje. Radi toga moramo imati stanja iz kojih krećemo.

Više...
 
Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta PDF Ispis
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 10:09

PRISJEĆANJE NE SMIJE PRESTATI

Idući petak, 27. siječanja je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, dan kojim se želi podsjetiti na žrtve nacističkih režima u Drugom svjetskom ratu  - „Prisjećanje  ne smije prestati – ono također mora biti upozorenje budućim generacijama da budu na oprezu“- rekao je u siječnju 1996 u Oswiencimu njemački predsjednik Roman Herzog

 

Više...
 
Predsjednik SABA-a otvara izložbu: PARTIZANI KAKVE JOŠ NISTE VIDJELI PDF Ispis
Nedjelja, 15 Siječanj 2017 20:44
U hrvatskim školama se u sklopu predavanja iz povijesnih znanosti ne izučava vrijeme NOB-a odnosno partizanskog ustanka njegovog nastanka, partizanskog ratovanja-svih ratnih djelovanja, ratnih operacija i ofenziva.

Danas mladi nemaju prave informacije o NOB-partizanskom ustanku njegovoj srži pa je postavljanjem ove izložbe u Vojniću data mogućnost prvenstveno mladima da steknu uvid u slavne dane partizanskog ustanka, partizanskog ratovanja, tijekovima bitaka te naposljetku herojske pobjede partizana i antifašista.

Također izložbom je dat uvid u dane pobjede, organizaciju života, moralnim, životnim i ljudskim nasadima koji su stvorili državu i društvo na antifašističkim tradicijama.
Više...
 
Vojnić spomen na 12.01. - Dan oslobođenja PDF Ispis
Nedjelja, 15 Siječanj 2017 20:40
Danas su antifašisti i partizanski borci polaganjem vijenaca na spomenik u Vojniću odali poštovanje i spomen na herojske partizanske borbe, operacije i junaštvo boraca Vojnića i okolice.
Više...
 
Ogulin RAČUNALO NA DAR PDF Ispis
Petak, 13 Siječanj 2017 18:32

Udruga antifašističkih boraca i antifašista „Jug“ Zagreb darovala je kolegama u Ogulinu računalo s neophodnom opremom

Više...
 
Gornja Trebinja SPOMEN NA ŽRTVE USTAŠKE ODMAZDE PDF Ispis
Petak, 13 Siječanj 2017 18:30

Komemorativni skup u povodu 75. obljetnice pokolja nedužnih civila upriličen ispred Spomen kosturnice na kojoj su ispisana sva imena stradalnika koje su ubile ustaše za odmazdu zbog neuspjeha zimske ofenzive na Kordun

 

Više...
 
Dubrovačka „blagdanska poslastica“ SILOVANJE DEMOKRACIJE PDF Ispis
Srijeda, 04 Siječanj 2017 10:13

Silovanjem demokracije i zdravom razumu teško shvatljivim, a nažalost na sjednicama  dubrovačkog Gradskog vijeća često viđenim skandaloznim ponašanjem što graniči s bezobraštinom, drskošću i zloćom, većina u Gradskom vijeću predvođena lokalnim HDZ-om i njegovim „jahačima apokalipse“, uspjela je spriječiti gradonačelnika Dubrovnika dr. Andra Vlahušića da svoj uspješni mandat dovede do novih izbora u svibnju

Više...
 
Prva ratna godina HRVATSKA ZAPAŽENO VOJIŠTE PDF Ispis
Utorak, 03 Siječanj 2017 20:50

Bilanca ustaničke 1941., u Hrvatskoj je bila zapažena. Borbe su se proširile na skoro cijelu Hrvatsku, istina različitog intenziteta i obima. Za šest mjeseci ustanka na teritoriju Hrvatske, uz ostalo, organizirano je 150 odreda i 18 samostalnih bataljuna. Bilo je oko sedam tisuća partizana

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 67