Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
KOORDINACIJA ŽIDOVSKIH OPĆINA PROTIV JE KOMMEMORACIJE S TIJELIMA DRŽAVNE VLASTI PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:16

Predsjednik Židovske općine Zagreb i predsjednik Koordinacija Židovskih općina u Hrvatskoj OGNJEN KRAUS izjavio je da neće prihvatiti poziv premjera Andreja Plenkovića za održavanje jedninstvene komemoracije. Mi ne možemo biti u istoj koloni dok se izjednačavaju žrtve, naglašavam,Bleiburškog polja, ratnih zakona i logor Jasenovac, te dok je „Za dom spremni“ jednima ustaški pozdrav, a drugima prihvatljiv, unatoč ustavnim i zakonskim odredbama i odluci Suda Vijeća Europe u Strazburgu.

 
SRPSKO NARODNO VIJEĆE PROTIV ZEJEDNIČKE KOMEMORACIJE S TIJELIMA DRŽAVNE VLASTI PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:14

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima židovskih općina, Savezu antifašističkih boraca i antifašista RH i Savezu Roma i antifašistima koji su potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće sudjelovati na službenoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu 14. travnja .

Više...
 
NEMA JEDINSTVENE JASENOVAČKE KOMEMORACIJE PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:04

Komemoracija u Jasenovcu održat će se 12. travnja 2019.

Temeljem prijedloga radnih tijela Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, te antifašističkih udruga, saveza i zajednica da se održi posebna komemoracija ustaškim žrtvama stradalim u Jasenovcu, Predsjedništvo Saveza je na sjednici održanoj 21. ožujka 2019. donijelo odluku da Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, zajedno sa Srpskim narodnim vijećem, Koordinacijom židovskih općina u Hrvatskoj i Savezom Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara organiziraju posbnu komemoraciju u Jasenovcu, koja će se održati kod spomenika Cvijet (JUSP Jasenovac) u petak, 12. travnja 2019, s početkom u 12 sati.

Više...
 
BALANSIRANJE IZMEĐU BLEIBURGA I JASENOVCA PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 22:52

Donosimo neke od naslova objavljenih u dnevnim i tjednim tiskovinama, te portalima, koji ukazuju ne samo na povijesni revizionizam te na jaz , koji se zbog nejasnih stavova tijela i dužnosnika državne u pogledu osude vlasti NDH i ustaških zločina, sve više produbljuje u društvu.

Više...
 
KRIVOTVORITELJI POVIJESTI! PDF Ispis
Srijeda, 20 Ožujak 2019 19:13

Prenosimo tekst objavljen na portalu Telegram.hr pod nazivom Zašto Ministarstvo vanjskih poslova krivotvori povijest?

Više...
 
OBILJEŽENA 77. OBLJETNICA OSNIVANJA PRVOG MOSORSKOG PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:32

U subotu 16. ožujka 2019. na Omiškom groblju Vrisovci u nazočnosti brojnih Omišana te delegacija udruga antifašističkih boraca Splitsko dalmatinske županije obilježena je 77. obljetnica osnivanja Prvog mosorskog partizanskog odreda.

Više...
 
BATALJUN „PINO BUDICIN“ PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:15

75. obljetnica formiranja talijanskog bataljuna koji je za vrijeme NOB-a djelovao u sastavu 1. istarske brigade „Vladimir Gortan“ i koji je dobio ime po narodnom heroju Pinu Budicinu, članu ZAVNOH-a, koji je prije no što je pao pod neprijateljskim metkom viknuo fašistima u lice: „Iz svake kapi moje krvi, sto partizana“! Proračanstvo heroja se obistinilo.

Više...
 
PRVI KONGRES LIJEČNIKA HRVATSKE PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:13

Zdravstveni odjel ZAVNOH-a i Sanitetsko odjeljenje Glavnog štaba Hrvatske sazvali su Prvi kongres liječnika Narodnooslobodilačke fronte Hrvatske, koji je održan od 24. do 27. veljače 1944. godine. Kongres je počeo u Glini, ali je zbog neprijateljske ofenzive nastavio rad u Topuskom, a završio u Slunju. Osim 82 delegata partizanskih zdravstvenih radnika, Kongresu je prisustvovala i delegacija britanskog saniteta.

Više...
 
SPOMEN NA SESTRE BAKOVIĆ PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:05

Višnja Hotko, predsjednica Odbora za koordinaciju udruge žena SABA RH, odajući počast mladim revolucionarkama Rajki i Zdenki Baković, koje su ustaše likvidirali 1941., istaknula je, na Međunarodni dan žena:

Više...
 
JUBILEJ KARLOVAČKE BRIGADE PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 20:24

Zašto nitko od lokalnih i županijskih vlasti nije došao na ovu proslavu, a tako nešto se nikada ne smije dogoditi jer se zna tko je bio na krivoj, a tko na pravoj strani - rekao je Ivo Goldstein, povjesničar, na skupu povodom 75. obljetnice osnutka Karlovačke udarne brigade.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 99