Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
IZJAVA PREDSJEDNIKA EUROPSKOG PARLAMENTA IZRAVNI JE NAPAD NA ANTIFAŠIZAM PDF Ispis
Petak, 15 Veljača 2019 22:14

Članice Koordinacije zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije s ogorčenjem odbacuju i najoštrije osuđuju izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania o talijanskoj Istri i talijanskoj Dalmaciji.

Više...
 
OBRANITI SVOJ IDENTITET I SVOJE DOSTOJANSTVO PDF Ispis
Četvrtak, 14 Veljača 2019 20:50

Savez antifašista Istarske županije s ogorčenjem i indignacijom odbacuje i najoštrije osuđuje izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania.

Svakom razumnom je jasno, da je gospodin Taiani to izgovorio s ciljem da se dopadne dijelu talijanske javnosti, a na tragu je permanentnog stajališta revanšističko neofašističke revizionističke politike dijela strukture talijanskog društva, koja politika se ponavlja iz godine u godinu već punih 78 proteklih godina i uvijek se nađe neki "Taiani" sa istom pričom.

Više...
 
DANI ANTIFAŠIZMA U OPATIJI PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:30

Više...
 
JUBILEJ OSJEČKE UDARNE BRIGADE PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:20

Ruski bataljon Osjecke NOUBUkrajinac Igor Moroz, sin pokojnog veterana ruske čete Osječke brigade Anatolija Moroza, poslao nam je na ruskom i ukrajinskom jeziku opsežan tekst koji je napisao za tamošnje Wikipedie, sugerirajući nam da pratitelje naše web stranice podsjetimo na 75. obljetnicu formiranja te ratne jedinice NOV Hrvatske.

Više...
 
JESU LI ISTRU I DALMACIJU HRVATSKOJ VRATILI TITOVI PARTIZANI? PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:15

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je sredstvima javnog priopćavanja tekst u povodu izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania da su Istra i Dalmacija talijanski. Tekst donosimo u cjelosti.

Više...
 
NEGIRANJE ZLOČINA JESTE ZLOČIN PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:10

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je sredstvima javnog priopćenja tekst kojim se upozorava na korjene negiranja antifašističke borbe naroda Hrvatske i posljedično tome na bujanje mržnje prema drugima i drugačijima, te na kontinuiranu rekonstrukciju povijesti. Tekst priopćenja donosimo u cjelosti.

Više...
 
TRIBINE PDF Ispis
Nedjelja, 10 Veljača 2019 22:10

Fočanski propisi – temelj pravne države

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba organizira u četvrtak, 14. veljače 2019, s početkom u 11 sati,

Više...
 
UTVRĐENI TERMINI OBILJEŽAVANJA DOGAĐAJA IZ NOR-A PDF Ispis
Nedjelja, 10 Veljača 2019 22:00

Na susretu predstavnika organizacija boraca NOR-a i antifašista Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije, što je održan u Sarajevu, 25. siječnja 2019. dogovoreni su termini zajedničkog obilježavanja događaja, iz NOR-a naroda Jugoslavije:

Više...
 
STATUS SABA RH UNUTAR MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA PDF Ispis
Srijeda, 06 Veljača 2019 14:40

Donosimo dopis koji je Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio Povjerenstvu za istraživanje i uređenje vojnih groblja, groblja žrtava 2.SR Ministarstva hrvatskih branitelja o statusu Saveza unutar Ministarstva hrvatskih branitelja i Planu rada Povjerenstva za istraživanje i održavanje vojnih groblja u 2019.godini.

Više...
 
ZAŠTITA NACIONALNIH INTERESA PDF Ispis
Srijeda, 06 Veljača 2019 13:06

Članovi Skupštine Saveza antifašista Istarske županije uputili su 7. siječnja 2019. molbu Vladi Republike Hrvatske za zaštitu nacionalnih interesa, koje posebice ugrožavaju revanšističke neofašističke iredentističke strukture u Italiji. Tekst Zaključaka Skupštine i molbe Vladi RH donosimo u cjelosti.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 95