Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Udruga antifašista Dubrovnik NEPODNOŠLJIVI ODNOS PDF Ispis
Petak, 21 Srpanj 2017 08:31

.         S ponižavajućim  odnosom UO Grada Dubrovnika za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo u Udruzi antifašista Dubrovnik se neće pomiriti, učinit će sve i organizirati se tako da se taj nepodnošljivi odnos više ne ponovi

Više...
 
Ratna kronika SUSRETI TITA S HRVATSKIM PARTIZANSKIM ČELNICIMA PDF Ispis
Srijeda, 19 Srpanj 2017 11:06

Evidentno je da su Tito s Vrhovnim štabom i CK KPJ bili zadovoljni onim što su zatekli u Hrvatskoj u ljeto 1942. godine. NOP u Hrvatskoj bio je tada najrazvijeniji u odnosu na sve okupirane krajeve Jugoslavije. Tu se nalazila najveća vojna snaga - oko 12 tisuća partizana, najbolje organizirana vojska, sastavljena od dva dijela: teritorijalnog (partizanskog) i pokretnog udarnog (proleterske, udarne, omladinske čete, bataljuni i pve brigade)

Više...
 
Kerestinec BANDIĆEV „BIJEG“ SA OBLJETNICE PROBOJA LOGORAŠA PDF Ispis
Srijeda, 19 Srpanj 2017 11:04

Komemorativnom skupu u povodu 76. obljetnice proboja zatočenika iz ustaškog logora ove godine nije nazočio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ranijih godina redovito prisustvovao. Poklonici antifašizma su njegov „bijeg“ očekivali nakon njegove zasluge i političke trgovine oko Trga maršala Tita, uz potporu nove stranke koja je odlučila da je Tito zločinac, a ne heroj

Više...
 
ISPRAVAK I ISPRIKA ZBOG ČLANKA objavljenog na portalu web stranice SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA RH dana 10. Srpnja 2017.g. koji je nosio naslov – „PROTESTNO PISMO GLAVNOM UREDNIKU „SLOBODNOJ DALMACIJI“, potpisano od strane predsjednika Kreši PDF Ispis
Srijeda, 19 Srpanj 2017 11:00

U navedenom članku iznesen je niz uvreda i laži o doc.dr.sc Ivica Šola. Netočno je da je Ivica Šola bez kućnog odgoja, elementarnog znanja. Netočno je da Ivica Šola širi mržnju, neistinu i zov osvete. Netočno je da je isti gubavac i hijena.

Više...
 
SJEĆANJE NA 74. OBLJETNICU POGINULIH BORACA NOR-a I MASOVNOG FAŠISTIČKOG TERORA NAD CIVILIMA NA PODRUČJU IMOTSKOG I MAKARSKOG KOTARA PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:10

Dana 22. srpnja (subota) 2017. godine delegacija Zajednice ABA Splitsko-dalmatinske županije na Spomen mjestima i kosturnici će položit, s pijetetom ,cvijeće u Lovreću.

Više...
 
Traju ustupci klerofašističkoj desnici OSUDA PREIMENOVANJA TITOVA TRGA PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:03

Povodom skandaloznih događaja oko konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine, sračunatih i za mijenjanje imena Trga maršala Tita, kao ustupak klerofašističkoj desnici, Zajednica antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-Neretvanske županije uputila je vijećnicima Skupštine Grada Zagreba i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na znanje Priopćenje za javnost, a na iste adrese iz Udruge antifašista Dubrovnik je upućeno Protestno pismo.

Više...
 
Kriteriji!? ZAŠTO DUBROVNIK NEMA ULICU VLADA JANIĆA CAPA? PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:01

.      U  pitanju kriteriji koji se primjenjuju od početka prošlih devedesetih, po kojima imena ulica u slobodarskom Dubrovniku nose i suradnici okupatora iz Drugog svjetskog rata

Više...
 
Priopćenje s Konferencije za novinare, što je održana 7. srpnja 2017. PDF Ispis
Utorak, 11 Srpanj 2017 11:28

Hrvatski sabor je 2005. godine, u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, u svojoj Deklaraciji potvrdio antifašističku demokratsku utemeljenost i opredjeljenost Republike Hrvatske i hrvatskoga društva, te duboku privrženost vrijednostima suvremene demokracije.

Više...
 
DOK PREDSJEDNICA MAMIĆ REPUBLIKE NA OGRADI BIJELE KUĆE PRAVI SELFIE PDF Ispis
Utorak, 11 Srpanj 2017 11:21

NIXON PORUČUJE – TITO JE LIDER KOJI SE NAS AMERIKANACA NE BOJI

Naš svijet neobično voli legende o svojoj sjajnoj, velikoj i dalekoj prošlosti, više voli često izmišljene pričice o krunjenjima naših vladara i kraljeva, nego povijesne događaje o kojima postoje utvrđene i opipljive istine. Izgleda, kao da više volimo i ljubimo narodne predaje nego li povijesne činjenice.

Jedna od legendi koja živi u našoj narodnoj predaji je i legenda o kletvi kralja Zvonimira. U toj priči kralj Zvonimir je širio dobro, a kažnjavao zlo. Po tome ga je narod prepoznavao, te stoga i nazvao imenom dobrog kralja Zvonimira. No kada je trebalo poći i zaštititi mjesta gdje je Isus Krist na križ razapet, dobri kralj Zvonimir sazvao je svoje vitezove i plemiće na dogovor. Kako plemići i vitezovi nisu željeli ići u ratove, pobuniše se i ubiše svog dobrog kralja Zvonimira. I tada, na samrti, kralj baca na Hrvate kletvu – Dabogda više nikad ne imali kralja svoje krvi. I tako i bi.

 

Više...
 
GRANIČNI PROBLEMI SA SLOVENIJOM NISU U ONOM ŠTO SE ZNA, NEGO U ONOME ŠTO SE NE ŽELI ZNATI PDF Ispis
Petak, 07 Srpanj 2017 12:51

Granice SFRJ sa susjednim državama nakon završetka Drugog svjetskog rata, su utvrđene i označene stupovima i opasani, najčešće žicom, te čuvane i branjene vojnicima – graničarima JNA, na svojoj strani , izloženi godinama incidentima i pogibelji.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 75