Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
PORUŠENI HRAM HRVATSKE DRŽAVNOSTI PDF Print
Saturday, 02 May 2020 13:24

Ako o povijesti govorimo Hrvati mi djeluju zbunjeno pa čak i pomalo rastrešeno. Oni ostavljaju dojam naroda koji ne drži do vlastite prošlosti, iako će se zaklinjati u suprotno i k tome kao da ne znaju što bi sa poviješću koju su ispisali i to sa onim najsjajnjim stranicama svoje partrizanske povijesti iz II. svjetskog rata.

opširnije...
 
Politički analitičari PDF Print
Saturday, 02 May 2020 13:19

Gjenero i Puhovski suglasni: Milanović je izvrsno postupio, provokacija s ustaškim pozdravom je sramotna

Politički analitičari Davor Gjenero i Žarko Puhovski ocijenili su u petak odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obljetnice Bljeska u Okučanima kao izvrstan i logičan potez, a provokaciju s pozdravom Za dom spremni kao sramotnu i s političkim interesima.
opširnije...
 
KLASIĆ ODUŠEVLJEN MILANOVIĆEM: PDF Print
Saturday, 02 May 2020 13:15

‘HOS nema veze s Bljeskom, povezani su s NDH i ustaštvom’

Povjesničar Hrvoje Klasić za N1 je komentirao odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obilježavanja godišnjice VRO “Bljesak” nakon što su se pojavili pojedinci u HOS-ovim majicama s natpisom “Za dom spremni”.

opširnije...
 
Dan pobjede PDF Print
Friday, 01 May 2020 20:11

DAY OF LIBERATION - 8/9 MAY 2020 - DAY OF VICTORY

Even if the current restrictions do not make large public commemoration celebrations possible, the FIR and its member federations commit this historical date in the anti-fascist sense.

opširnije...
 
Jubilej PDF Print
Friday, 01 May 2020 20:08

75 GODINA POBJEDE NAD FAŠIZMOM

Devetog svibnja 1945. godine potpisan akt o bezuvjetnoj kapitulaciji svih njemačkih oružanih snaga. U Europi je rat bio završen. Rat na jugoslavenskom prostoru nastavio se još sedam dana, sve do 15. svibnja kada su se nakon žestokih borbi u Sloveniji, pred tenkistima Osme armije predali predstavnici ustaških snaga u dvorcu kod Bleiburga. Prema zapadu su se probijali i crnogorski i srpski četnici, ruske kvislinške postrojbe. Drugi svjetski rat je, međutim, potrajao još gotovo četiri mjeseca, dok nije kapitulirao Japan, ali tek kada su na njegove civilne ciljeve bačene prve atomske bombe

opširnije...
 
Društvo Josip Broz Tito Zadarske županije PDF Print
Wednesday, 29 April 2020 21:23

PRIOPĆENJE U POVODU 40. OBLJETNICE SMRTI JOSIPA BROZA TITA
(4. svibnja 1980. – 4. svibnja 2020.)

U želji da nikada ne bude zaboravljeno njegovo povijesno djelo i lik.Društvo Josip Broz Tito i antifašisti Zadarske županije s poštovanjem obilježavaju 40. obljetnicu smrti vrhovnog komandanta NOB-a, predsjednika SKJ, predsjednika države Jugoslavije i svjetski poznatog i priznatog mirotvorca koji je svojim vanjskopolitičkim djelovanjem dao golemi doprinos stabilnosti međunarodnih odnosa tijekom desetljeća nakon svršetka Drugog svjetskog rata. Kao državnik dao je izniman doprinos svjetskome miru, zbog čega je bio cijenjen i uvažavan od strane gotovo svih država i naroda.

opširnije...
 
Spomenici PDF Print
Tuesday, 28 April 2020 21:10

Opet išaran partizanski spomenik u Šibeniku

Nepoznati počinitelji narančastim sprejem za vikend su išarali spomenik u šibenskom spomen-parku Šubićevac. Na mjestu gdje su fašisti strijeljali pripadnike pokreta napisano je narančastim sprejem: 'A di vam je revolucija stoko?'

opširnije...
 
Zločin PDF Print
Tuesday, 28 April 2020 21:08

Godišnjica je velikog ustaškog zločina, SDSS-ovac: To je bio početak genocida

POLAGANJEM vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-području Gudovac u utorak je odana počast žrtvama prvog masovnog ustaškog zločina nad Srbima u bjelovarskom kraju 28. travnja 1941., dakle već 18 dana nakon uspostave NDH.

opširnije...
 
Ratna kronika PDF Print
Sunday, 26 April 2020 14:21

OSLOBOĐENJE HRVATSKIH GRADOVA

Prije 75 godina, u završnim operacijama jedinice Jugoslavenske armije zatvorile su obruč oko njemačko-kvislinške vojne grupacije na Balkanu. Otpočelo je konačno oslobođenje Hrvatske. U krvavim i teškim borbama, napokon je 15. svibnja skršen i posljednji otpor neprijateljskih snaga

opširnije...
 
Vandalski pohodi PDF Print
Sunday, 26 April 2020 14:19

DEVASTIRANI SPOMENICI ŽRTVAMA FAŠIZMA

Kriza uzrokovana koronavirusom nije „ostavila doma“ vandale koji su devastirali Spomen-park Dudik u Vukovaru i spomenik žrtvama ustaškog masakra u Banskom Grabovcu

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 119