Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Kordunaški proces PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:26

Prije 75 godina, u ljeto, pred Višim vojnim sudom u Komandi područja Kordun održano je prvo javno „narodno“ suđenje 16-orici optuženih radi zločina veleizdaje. Svi su priznali potpunu ili djelomičnu krivnju, izrazili kajanje, ali sud je bio jedinstven u nemilosrdnoj osudi i svi su osuđeni na strijeljanje

Više...
 
Soboli - ODANA POČAST STRADALIMA PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:25

Komemorativni skup na spomen području za podhumske žrtve talijanskih fašita stradale prije 77 godina

Više...
 
Bolman - PROJEKT UREĐENJA SPOMEN PARKA PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:23

Na natječaju za provedbu Lokalne razvojne strategije Baranje, najviše bodova i financijsku potporu dobio je projekt Općine Jagodnjak s nazivom „Tematski park Bolmanske bitke“

Više...
 
VOJAKOVAC i VOJAKOVAČKI OSIJEK – Ustaški zločin PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:21

GORANKA MANOJLOVIĆ, predstavnica VSNM-a Grada Križevaca - Prisjećamo se velike tragedije koja je zadesila srpski, židovski i dio hrvatskog naroda u ovom dijelu potkalničkog Prigorja.

Više...
 
DEBELA KOSA - Prvi partizanski odred na Kordunu PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:19

RADE GRIJAKOVIĆ, predsjednik UABA Krnjak - Okupili smo se kod devastiranog spomenika ustanku kako bi obilježili osnivanje prvog partizanskog odreda na Kordunu. Odajemo počast svim žrtvama i svim onima koji su se izborili za jednakost među ljudima.

Više...
 
BANSKI GRABOVAC - Prva oružana akcije banijskih partizana PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:18

NENAD RADOŠEVIĆ, predsjednik petrinjskog Gradskog vijeća - Iz godine u godinu uočava se pad posjetilaca obilježavanju obljetnice prve oružane akcije banijskih partizana i grabovačke tragedije ali i sličnih komemoracija i spomena na događaje iz Drugoga svjetskog rata. Nije to drastičan pad, ali je vidljiv.

Više...
 
SRB – Ustanak naroda Hrvatske PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:16

MILORAD PUPOVAC, saborski zastupnik - Ustanak je imao i svoje ružno lice, to ne treba niti smijemo prešutjeti. Zato vas sve pozivam da minutom šutnje odamo počast za sve nevine žrtve, one zaslužuju da ih se sjećamo, jer to ljudi sa savješću trebaju činiti.

Više...
 
ABEZ – Odluka o podizanju oružanog ustanka PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:14

RATOMIR BOŠNJAK, predsjednik Saveza udruga antifašista Karlovačke županije - Ovo je veliko, historijsko mjesto.

Više...
 
PRAPOĆE - Prva oblasna konferencija AFŽ-a za Istru PDF Ispis
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 19:12

EDO JERMAN, predsjednik UABA Buzet - Prva oblasna konferencija AFŽ-a za Istru bila je bez sumnje najmasovnija borbena smotra održana u vrijeme NOR-a u Istri i cijeloj Hrvatskoj. Ta velebna smotra istarskih žena dokazala je herojsku ulogu žena u ratu, bez kojih NOB-a ne bi uspjela, ali isto tako postavila je temelje na kojima se dalje gradila ravnopravnost istarskih žena u društvu.

Više...
 
Međunarodni dan sjećanja za romske žrtve PDF Ispis
Srijeda, 07 Kolovoz 2019 06:41

Na groblju u selu Uštica kod Jasenovca osmi put je obilježen Međunarodni dan sjećanja za romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 105