Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
NEOFAŠISTIČKO IREDENTISTIČKO PROPAGANDNO NASILJE NAD POVIJESNIM ISTINAMA PDF Ispis
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 19:02

Na tragu rezultata naše antifašističke borbe, Pazinskih odluka i odluka Pariške mirovne konferencije o razgraničenju sa susjednom Italijom vodi se neutemeljeno neofašistička iredentistička propaganda koristeći fojbe kao povod za kriminalizaciju naše slavne antifašističke borbe. I tako permanentno već punih 76 proteklih godina, intenzivnije od dolaska na vlast ekstremne desnice u Italiji.

Više...
 
IREDENTISTIČKO NASILJE PDF Ispis
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 18:33

Neprincipjelno revizionističko iredentističko nasilje nad povijesnim istinama ne prestaje, već iz godine u godinu eskalira. Stoga je Predsjedništvo Saveza udruga antifašista Istarske županije odlučno u namjeri da se obrati Europskom parlamentu radi razjašnjenja tko je koga napadao i tlačio u Drugom svjetskom ratu. I tako u svojim revanšističkim manirima svu krivnju za ratna stradanja pripisuju titovim partizanima skrivajući svoju odgovornost za rasne genocidne zakone, masakre i prinudnu asimilaciju i talijanizaciju koju su provodili mussolinijevi fašisti nad slavenskim narodima.

Više...
 
OBILJEŽAVANJE BOLMANSKE BITKE PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:18

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Beli Manastir i Općina Jagodnjak organiziraju u subotu, 23. ožujka, 74. obljetnicu Bolmanske bitke. Kod spomenika palim borcima Bolmanske bitke ( raskrižje prometnica Bolman – Petlovac B. P. Selo ) brojna će izaslanstva položiti vijenac i odati počast borcima NOVJ-a i Crvene armije palima u Bolmanskoj bitci.

 
KOORDINACIJA ŽIDOVSKIH OPĆINA PROTIV JE KOMMEMORACIJE S TIJELIMA DRŽAVNE VLASTI PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:16

Predsjednik Židovske općine Zagreb i predsjednik Koordinacija Židovskih općina u Hrvatskoj OGNJEN KRAUS izjavio je da neće prihvatiti poziv premjera Andreja Plenkovića za održavanje jedninstvene komemoracije. Mi ne možemo biti u istoj koloni dok se izjednačavaju žrtve, naglašavam,Bleiburškog polja, ratnih zakona i logor Jasenovac, te dok je „Za dom spremni“ jednima ustaški pozdrav, a drugima prihvatljiv, unatoč ustavnim i zakonskim odredbama i odluci Suda Vijeća Europe u Strazburgu.

 
SRPSKO NARODNO VIJEĆE PROTIV ZEJEDNIČKE KOMEMORACIJE S TIJELIMA DRŽAVNE VLASTI PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:14

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima židovskih općina, Savezu antifašističkih boraca i antifašista RH i Savezu Roma i antifašistima koji su potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće sudjelovati na službenoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu 14. travnja .

Više...
 
NEMA JEDINSTVENE JASENOVAČKE KOMEMORACIJE PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 23:04

Komemoracija u Jasenovcu održat će se 12. travnja 2019.

Temeljem prijedloga radnih tijela Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, te antifašističkih udruga, saveza i zajednica da se održi posebna komemoracija ustaškim žrtvama stradalim u Jasenovcu, Predsjedništvo Saveza je na sjednici održanoj 21. ožujka 2019. donijelo odluku da Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, zajedno sa Srpskim narodnim vijećem, Koordinacijom židovskih općina u Hrvatskoj i Savezom Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara organiziraju posbnu komemoraciju u Jasenovcu, koja će se održati kod spomenika Cvijet (JUSP Jasenovac) u petak, 12. travnja 2019, s početkom u 12 sati.

Više...
 
BALANSIRANJE IZMEĐU BLEIBURGA I JASENOVCA PDF Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 22:52

Donosimo neke od naslova objavljenih u dnevnim i tjednim tiskovinama, te portalima, koji ukazuju ne samo na povijesni revizionizam te na jaz , koji se zbog nejasnih stavova tijela i dužnosnika državne u pogledu osude vlasti NDH i ustaških zločina, sve više produbljuje u društvu.

Više...
 
KRIVOTVORITELJI POVIJESTI! PDF Ispis
Srijeda, 20 Ožujak 2019 19:13

Prenosimo tekst objavljen na portalu Telegram.hr pod nazivom Zašto Ministarstvo vanjskih poslova krivotvori povijest?

Više...
 
OBILJEŽENA 77. OBLJETNICA OSNIVANJA PRVOG MOSORSKOG PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:32

U subotu 16. ožujka 2019. na Omiškom groblju Vrisovci u nazočnosti brojnih Omišana te delegacija udruga antifašističkih boraca Splitsko dalmatinske županije obilježena je 77. obljetnica osnivanja Prvog mosorskog partizanskog odreda.

Više...
 
BATALJUN „PINO BUDICIN“ PDF Ispis
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:15

75. obljetnica formiranja talijanskog bataljuna koji je za vrijeme NOB-a djelovao u sastavu 1. istarske brigade „Vladimir Gortan“ i koji je dobio ime po narodnom heroju Pinu Budicinu, članu ZAVNOH-a, koji je prije no što je pao pod neprijateljskim metkom viknuo fašistima u lice: „Iz svake kapi moje krvi, sto partizana“! Proračanstvo heroja se obistinilo.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 95