Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Pakao je bila pretvorba a ne samoupravljanje PDF Print
Sunday, 28 March 2021 11:32

Što je HDZ viši, Hrvatska je sve niža. Što je jači i veći Hrvatska je sve slabija i manja.

Hrvatska i danas trpi posljedice hadezeovog pretvorbenog pakla.

Samoupravljanje nije bio loš sistem iako je propao zajedno sa Jugoslavijom. Da se ne radi o lošem sistemu usporedite samo nastalo bogatstvo i javno i privatno u Jugoslaviji od 1960 do 1990., s bogatstvom stvorenim od 1990. do 2020. godine u nekadašnjim republikama“, reći će prvi ministar gospodarstva u demokratskoj vladi Republike Slovenije i bivši rektor Univerziteta u Ljubljani, doktor ekonomskih znanosti Jože Mencinger.

opširnije...
 
Da se ideja nacije ostvari, skinimo maske nacionalistima PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:19

Prenaglašena stvarnost nikada nije istinita, realna, ali ni humana. Prenaglašavanje ideje nacije rezultira potamnjenjem nacije i njezinom kapitulacijom pred nacionalizmom.

opširnije...
 
Kako se boriti protiv ekstremne desnice u Europi PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:16

Pod sloganom "Solidarnost, analiza, akcija - Kako se borimo protiv ekstremne desnice", sredinom ožujka održana je konferencija europske ljevice "NO PASARAN". U uvjetima Corone bila je to samo video konferencija. Unatoč tome, interes za konferenciju bio je velik. Govorili su predstavnici lijevih stranaka i stručnjaci iz različitih europskih zemalja, čak i iz Brazila.

opširnije...
 
Hrvatsko pravosuđe je najkorumpiranija grana vlasti PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:11

BIVŠI predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik Krunislav Olujić gostujući u RTL-u Danas govorio je o tome kako bi se slučaj Zdravka Mamića i njegove optužbe za davanje mita sucima mogao odraziti na hrvatsko pravosuđe.

opširnije...
 
Povjesničar Ivo Goldstein o 30 godina hrvatske neovisnosti PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:06

Gost emisije Nedjeljom u 2 je povjesničar Ivo Goldstein, a 30 godina hrvatske neovisnosti, rat, privatizacija, ideološke podjele te članstvo u Europskoj uniji neke su od tema emisije.

opširnije...
 
Govor mržnje na partizanskom spomeniku iznad Knina PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:03

Nepoznati počinitelji unakazili su porukama mržnje i ustaškim znakovljem slavni antifašistički spomenik na brdu Spas iznad Knina, otkrila je u Saboru u srijedu 17. marta SDSS-ova zastupnica Anja Šimpraga. Na spomeniku su ostavljeni grafiti "Ubij Srbina", "Ustaše Knin", "Mrzin pandure" te ustaško slovo "U".

opširnije...
 
Knjige koje valja pročitati PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 20:59

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske objavio je dva zanimljiva naslova koja su zbog epidemije koronavirusa prošla prilično nezapaženo.

opširnije...
 
Ratna kronika PDF Print
Wednesday, 17 March 2021 17:04

PRISTUPANJE TROJNOM PAKTU

Vlastodršci Jugoslavije, u skladu sa svojom politikom fašizacije zemlje, te uvjereni da je pobjeda fašističkih sila već osigurana pristupii su 25. ožujka 1941. godine Trojnom paktu, izvršivši na taj način potpunu kapitulaciju Jugoslavije i predaju njezinih naroda na milost i nemilost fašističkim imperijalistima. CK KPJ objavio je proglas u kojem je taj vladin akt osudio kao nacionalnu izdaju. U Beogradu ali i drugim mjestima demonstracije ogorčenog naroda dosegle su vrhunac 27. ožujka

opširnije...
 
Svetičko Hrašće PDF Print
Wednesday, 17 March 2021 16:59

SPOMEN NA KARLOVAČKU BRIGADU

Polaganjem vijenaca podno spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora i evociranjem sjećanja na borbeni put - obilježena 77. obljetnica te partizanske jedinice. Značajnu ulogu brigada je imala u borbama za oslobođenje šireg karlovačkog područja. Ratni put je završila ulaskom u Karlovac 6. svibnja 1945. godine

opširnije...
 
Tuđmanova vila korijen zla PDF Print
Wednesday, 17 March 2021 16:53

U rušenju feudalnih odnosa i apsolutizma nacionalna svijest je odigrala pozitivnu ulogu.

Kasnije nacionalizam postaje reakcionaran svojom agresivnošću prema drugima.

Nacionalizam je strašan grijeh u odnosu na Božji lik u čovjeku. Onaj tko ne vidi brata u čovjeku druge nacionalnosti, on ne samo da nije kršćanin nego gubi i svoju vlastitu ljudsku dubinu“, riječi su kojima se kršćanski filozof Nikolaj Berdjajev obračunao sa nacionalizmom kao pojavom koja ne gaji samo ljubav prema svome, već tako često bude zloupotrebljena u mržnji prema drugome. Upravo smo mi ovdje, na ovim balkanskim prostorima svjedocima onoga što je proizvelo to zlo nacionalizma redovito završavajući u zločinima nad onima drugima. Kao što Tin kaže – „Svi smo mi isti u zloči“.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 143